Czy kawa może być czymś więcej niż tylko porannym rytuałem? Może być przeżyciem, pasją i sztuką! Właśnie tak podchodzi do niej Alex Stukanov, założyciel i roaster w palarni SOLO. Tu każda filiżanka to efekt precyzji, wysokiej jakości i miłości do ziaren…
Nazywam się Alex Stukanov. Jestem założycielem, roasterem w palarni Solo.
W palarni skupiam się przede wszystkim na wysokiej jakości surowca, czyli zielonego ziarna.
Wszystkie kawy, które wypalam są to kawy gatunku specialty – najbardziej wyszukane ziarna, wysokiej jakości, bez defektów oraz o sprawdzonym pochodzeniu.
Atutem mojej palarni jest wysoka elastyczność oferty – od klienta detalicznego do biznesowego, oraz z tworzeniem marki indywidualnej dopasowanej do potrzeb.
Kluczowe zasady, których trzymam się w Palarni Solo:
- Praca tylko i wyłącznie na wysokiej jakości ziarnach Specialty (80+ punktów SCA)
- Sprzedaję kawę, którą sam piję
- Nie boję się eksperymentów roasterskich i sensorycznych – jest to klucz do nauki i rozwoju branży kawowej w całości
https://palarniasolo.pl/
